Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Är det möjligt att ta sig in i bilars system?

Det blir fler och fler datorer i våra bilar och de är uppkopplade på olika sätt. Det kan ju tyckas vara lite olämpligt att bilen är uppkopplad. Visst, men precis som IoT (Internet of Things) så verkar vi nyttjare vilja ha det så. Det finns många fördelar och bekvämligheter med det. Men finns det bara någon typ av åtkomstpunkt så finns det en teoretiskt möjlighet att hacka sig in i system, t. ex. om det finns brister i programvara eller motsvarande.

Så varför skulle då inte bilar gå att ”hacka”?
I praktiken är det ju samma problem som i annan programvara. Utvecklarna har bråttom att få ut programmet så man hinner inte testa tillräckligt. Man återanvänder kod med brister. Även bristande kompetens, framförallt kring säkerhetsfrågor kan vara en faktor. 2015 uppmärksammade media detta ordentligt då två säkerhetsforskare visade också i praktiken att man kunde ta över vissa funktioner i en Jeep Cherokee. Jag kan tänka mig hur otäckt det måste kännas när bromsarna inte fungerar eller ratten inte ”lyder”.

2016 var det Teslas tur att ”drabbas”. Nu i maj 2018 så offentliggjorde samma grupp forskare även att man hittat ett antal sårbarheter hos BMW. Dock har inte alla detaljer kring dessa sårbarheter offentliggjorts ännu. Detta för att BMW ska ha möjlighet att patcha upp och rätta till bristerna. Risken är annars att när detaljerna blir offentliga kommer dessa sårbarheter börja att nyttjas aktivt.

Med lite fantasi så inser man ju vad bristerna mot bilar skulle kunna nyttjas till mot en intet ont anande person. Det är väl inte helt otroligt att det finns många märken och modeller som kan ha denna typen av problem ju mera programvaror det finns i bilarna och mera uppkopplade dessa är.

Som bilägare och förare så kan vi inte göra så mycket åt detta. Vi får bara hoppas att alla biltillverkare tar dessa saker på allvar och jobbar aktivt med dessa frågor. Att man tar sitt ansvar och rättar till eventuella brister snarast oavsett märke och modell när sårbarheter upptäcks. För vem vill åka i en bil med sårbarheter som gör att man kan manipulera bromsarna eller andra vitala system i bilen?

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök